Welpen

welpen kl

Belangrijkste kenmerken

Leeftijd: groep 4, 5 en 6 van de basisschool
Groepsavond: vrijdag
Tijd: 18.30 – 20.00 uur

Begrippen:
- Een “Nest” is een groepje Welpen van ongeveer 6 kinderen
- Een “Gids” is een oudere Welp die het nest aanvoert
- Een “Helper” is een Welp die de gids ondersteund of vervangt als gids er niet is

De Welpen maken gebruik van het junglethema van Mowgli en Shanti, maar dit is niet leidend. Bij de Welpen denk je al snel aan de activiteitengebieden; Uitdagende Scoutingtechnieken, Buitenleven, Sport & Spel en Expressie.

Bij Uitdagende Scoutingtechnieken denk je al snel aan route technieken, bijvoorbeeld met kompas of GPS. Natuurlijk ook het maken van een kampvuur. Ook wordt er bij de Welpen een begin gemaakt met het pionieren, het werken met hout en touw. Bij creativiteit denken we aan handvaardigheid maar ook bijvoorbeeld een filmpje maken. Een potje trefbal of Oudhollandse spelen vallen dan weer onder het gebied Sport & Spel.

Een overnachting en een dropping staan ook elk jaar op het programma.
Hoogtepunt van ieder jaar is het zomerkamp dat meestal in de laatste week van de zomervakantie wordt georganiseerd. Het kamp vindt gedurende zes dagen plaats in een blokhut in Limburg of Noord-Brabant. De Welpen hoeven op kamp niet zelf te koken, dit doet de leiding of kookstaf. Wel helpen ze mee door middel van corveetaken zoals tafel dekken, afwassen, poetsen en opruimen.

Uniform

De Welpen dragen een donkerblauw vest met capuchon met opdruk op de achterzijde

Contributie

De contributie voor de Welpen bedraagt 50 euro per Welp per jaar.
facebook