Bevers

beverskl
Belangrijkste kenmerken

Leeftijd: groep 1, 2 en 3 van de basisschool
Groepsavond: zaterdag, ongeveer 1x per maand
Tijd: 13.00 – 14.30 uur

In 2018 is de jongste speltak bij Don Bosco Leunen opgericht, de Bevers. Bij de Bevers ligt de nadruk op het samen spelen en leren. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken.

De Bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia . Het spelen in thema prikkelt de fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende bewoners, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de Bevers in een groep.

In het dorp beleven de Bevers samen met de bewoners allerlei avonturen en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat er veel variatie in het programma zit en kinderen elke keer iets anders doen. De vaardigheden die kinderen bij de Bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de Welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de 'doorlopende leerlijn' genoemd.

Een keer per jaar blijven de Bevers een nachtje logeren in onze eigen blokhut, het Beverkamp. Dit is een leuke voorbereiding op het Welpenkamp.

Uniform

De Bevers dragen geen uniform

Contributie

De contributie voor de Bevers bedraagt €15,- per seizoen.