Scouts

scoutskl

Belangrijkste kenmerken

 

Leeftijd: groep 7 en 8 van de basisschool en de brugklas
Groepsavond: maandag
Tijd: 19.00 – 21.00 uur

Begrippen:
- Een “Troep” is een groep Scouts van maximaal 24 kinderen
- Een “Patrouille” is een groep Scouts van ongeveer 6 kinderen
- Een “Patrouilleleider” is een oudere Scout die de patrouille aanvoert

Het belangrijkste verschil met de Welpengroep is dat de Scouts een gedeelte van het programma zelf bepalen. Ze werken ook minder in thema’s. Naast de gezamenlijke programma´s zoals pionieren; het werken met hout en touw, hikes; fiets en/of voettochten met opdrachten, werken met kaart en kompas, primitief koken etc., kennen de Scouts de zogenaamde patrouilleprogramma´s, waarin in principe de Scouts zelf beslissen wat er die avond als programma gedaan wordt.

Iedere Scout ontwikkelt zijn eigen talenten en in de patrouille vullen deze talenten elkaar aan. De een kan goed pionieren, de andere goed koken: samen sterk in de patrouille!

Kinderen in deze leeftijd willen activiteiten ondernemen waarmee ze hun kennis vergroten en hun ervaring verdiepen. Ze willen nieuwe activiteiten waar uitdaging, sfeer en variatie in zit. Ze willen kortom een afwisselend en avontuurlijk programma. Omdat het een gemengde groep is zullen ook af en toe typische meiden en typisch jongens dingen met aparte groepen worden gedaan.
Hoofdactiviteit van het jaar is ook hier het zomerkamp. Slapen met je patrouille in een tent en zelf je potje koken in je zelf gebouwde keuken. Dat is Scouting ten voeten uit!

Uniform

De Scouts dragen een beige blouse met daarop verschillende insignes en een Scoutingdas volgens de richtlijnen van Scouting Nederland

Contributie

De contributie voor de Scouts bedraagt 65 euro per Scout per jaar.facebook