Scouts Plus

Belangrijkste kenmerken

Gemengde groep van jongens en meisjes in de leeftijdscategorie van 13 – 15 jaar. De groepsavonden zijn op woensdagavond van 19.30 – 21.30 uur.


Organisatie

Na de Scouts kan met doorstromen naar de Scouts Plus. De Scouts Plus draaien onder de vlag van Scouting Nederland en nemen ook regelmatig deel aan evenementen die door deze organisatie worden georganiseerd.

 

Inhoud

De ScoutsPlus groep is nog een jonge groep binnen Don Bosco Leunen.Een aantal jaren geleden werd steeds duidelijker dat kinderen bij de Scouts  in de leeftijdsgroep 10-14 jaar zeer verschillende interesses hebben. Het werd steeds moeilijker om voor deze groepen een programma te maken dat iedereen leuk vond.

Het was of te ingewikkeld voor de jonge kinderen, of te "simpel" voor de oudere kinderen. Vaak haakten de oudere kinderen dan ook voortijdig af.Met deze  groep willen we voor  jeugdigen in de leeftijd  13 - 15 jaar een uitdagend programma bieden. 

Hierin heeft de jeugd zelf uiteraard een belangrijke stem. Zij bepalen voor een groot gedeelte zelf hoe ze de avond gaan besteden.  Natuurlijk staan de begeleiders van de groep hen met raad en daad bij.

Maar of het nu om een avond sjorren, computeren, fotografie, zeefdrukken, of een oriëntatietocht gaat, ze zullen vaak zelf deze activiteiten gaan invullen.

Ook leert de groep omgaan met, en de zorg voor het gebouw en kampeer-materialen.
Verder heeft de Scouts Plus groep ook al enkele keren deelgenomen aan het InterCamp en aan het winterweekend dat georganiseerd worden door de Scouting groepen uit de regio.

Uniform

De Scouts plus leden dragen een zwarte Scouting trui als uniform.

 

Contributie

De contributie voor de Scouts Plus bedraagt 60 euro per lid.

 

Bevers

tnlogobevers

Welpen

tnlogowelpen

Scouts

scouts

Scouts Plus

scoutsplus