Scouting Nederland

Laat je uitdagen! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Scouting Nederland is een organisatie voor jeugd en jongeren van 5 tot 21 jaar. Ruim 80.000 jongens en meisjes in ons land zijn lid van Scouting. Samen met zo´n 30.000 kaderleden (dit zijn leiders, leidsters en bestuursleden) vormen zij de grootste jeugd- en jongerenvereniging van Nederland. Wereldwijd zijn 32 miljoen jongens en meisjes lid van Scouting in meer dan 160 landen.
Wekelijks komen jongens en meisjes met hun groep in hun clubhuis. Door een stimulerende omgeving en uitdagende activiteiten leren kinderen en jongeren zonder dat ze dit zo ervaren, want plezier en gezelligheid staat centraal

Het programma dat Scouting aanbiedt is gebaseerd op de ideeën van de Engelsman Baden Powell. Hij verzon het Scoutingspel in 1907. Omdat het programma is afgestemd op de interesses en mogelijkheden van het kind en omdat die mogelijkheden per leeftijd erg verschillen kent Scouting 5 leeftijdsgroepen.
De speltak Bevers, voor kinderen van 5 tot 6 jaar; de Welpen, voor kinderen van 7 tot 11 jaar; Scouts 10 tot 15 jaar, Explorers van 14 tot 17 jaar en dan nog de jongerentak van 18 jaar en ouder. Bij alle leeftijdsgroepen is een groeiende zelfstandigheid en daarmee gepaard gaande afnemende begeleiding kenmerkend.

In het spelaanbod wordt gewerkt met acht activiteitengebieden:
Uitdagende Scoutingtechnieken, Buitenleven, Expressie, Sport & Spel, Identiteit, Samenleving, Internationaal en Veilig & Gezond.
Scouting betekent vriendschap, samenspel, spanning en plezier, maar ook verantwoord leren omgaan met de natuur en je medemens.

Ruim 1100 groepen door heel Nederland zijn aangesloten bij Scouting Nederland.

Voor meer informatie kijk op www.scouting.nl 

scouting